Flowers and Fortune Tellers 

Performance art - 12th & 19th June 2022 - Droogdokkenpark, Eilandje

Gilles De Decker - Artist

Algemeen

De voorstellen zijn performances/acties die in interactie treden met de lokale bevolking. De interactie is essentieel en wordt op een bepaalde manier gedocumenteerd. “Flowers and Fortune Tellers”

Concept

In de zomer (juni) bezoeken veel mensen deze plek. Een open groene vlakte als deze doet mij denken aan een stadspark waarbij ik spontaan ook aan kleur en bloemen moet denken. Alleen ontbreken er hier bloemen.. Vandaar dat ik graag met mijn actie een fleurigheid wil toevoegen aan het landschap. 

Bij het gebruik van bloemen als basis, denk ik ook spontaan aan vrije geesten, ‘Fortune Tellers’. Concreet wil ik een laken stikken met tekeningen. Vervolgens wordt de toeschouwer uitgenodigd om plaats te nemen op het laken (+- 5m x 5m). Ikzelf zal verkleed als bloem in interactie treden met de bezoekers. Aan de hand van zelfgemaakte runen (klei, +- 5cm , 5 exemplaren), een waarzeggersschaal en het portret van de toeschouwer zal ik de ‘toekomst’ van de toeschouwers/deelnemers/inwoners voorspellen. De voorspelling zal ik tekenen en niet mondeling vertellen. Zo moet de toeschouwer zelf de tekening interpreteren. De tekeningen worden dan meegegeven aan de betreffende toeschouwer. In ruil zou ik vragen om de tekening schriftelijk te interpreteren en dit neer te schrijven in een boek. Van de tekening wordt ook een foto (met gewone camera en polaroid) genomen en zo kan ik beide (de foto en tekening) achteraf verwerken in een publicatie. 

Gilles Dedecker (1993, Torhout) Gilles draws his daily impressions and memories while looking around. At the other hand he believes we have daily movements and customs in our society that are worth our attention. Through the use of actions and building installations, the artist tries to focus our attention at these apparently ‘normal’ customs that we conduct on a weekly base. He combines them with absurd themes and implements them in his own world.

Contact: Website / Instagram / Facebook / Kunst in Huis

❤️  Thank you for all the residents who voted for this project. ❤️